Skoči na vsebino
03
04
01
previous arrow
next arrow
Shadow

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine NEPLAST (v nadaljevanju tudi: »spletna trgovina«) so sestavljeni v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Spletna trgovina deluje na URL naslovu: »https://www.neplast.si/trgovina«

S spletno trgovino, kot ponudnik storitev spletnega poslovanja, upravlja družba:

NEPLAST d.o.o. Miren
Miren 137, 5291 Miren, Slovenija
Matična št.: 5712416000
Davčna št.: SI56661789
TRR: SI56101000058698090, odprt pri banki Intesa Sanpaolo d.d.

(v nadaljevanju tudi: »ponudnik«).

Uporabnika (ali tudi kot: »kupec«) zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (t.j. oddaje spletnega naročila).  Uporabnik se seznani s splošnimi pogoji poslovanja ob registraciji svojega uporabniškega računa, kjer tudi potrdi seznanjenost, v primeru, da uporabnik nakupuje kot gost (t.j. brez registriranega uporabniškega računa), mora za uspešen zaključek nakupa soglašati s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh artiklov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb kakršnih koli splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe splošnih pogoje poslovanja veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče od oddaje spletnega naročila.

Za pogodbeno razmerje, ki nastane med ponudnikom in kupcem veljajo ti splošni pogoji poslovanja; v primeru nejasnosti, se uporabljajo tudi določila veljavnega Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.


Izvedba nakupa

Kupec lahko na spleti trgovini registrira svoj uporabniški račun, pri katerem si sam določi svoje uporabniško ime in geslo ter si tako olajša izvedbo prihodnjih nakupov ali nakupuje kot gost, vendar mora kupec v tem primeru ob vsakem nakupu navesti vse zahtevane podatke, da se lahko pogodba veljavno sklene.

Kupec lahko izbere in naroči artikle, izbere količino želenih artiklov ter jih uvrsti v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo kupec naročilo odda in se tako izrecno strinja z nakupom, načinom plačila in načinom dostave. Naročilo ponudnik obdela v svojem poslovalnim časom (od ponedeljka do petka, med 7:00 in 15:00) in pripravi glede na možnost dobave artiklov.

Kupcu ponudnik račun izstavi na način, da mu ga posreduje v elektronski obliki v kupčev e-poštni nabiralnik, ki ga je kupec navedel ob registraciji svojega uporabniškega računa oz. ob navedbi svojih podatkov za izvedbo nakupa, s čemer se kupec izrecno strinja. Kupec je dolžan prejeti račun hraniti.


Cene

Vse navedene cene artiklov so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) v zakonsko določeni stopnji glede na vrsto artikla. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en (1) kos.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega opozorila, razen, če ni  navedeno drugače (npr. akcije in posebni popusti). Ob potrditvi nakupa s strani kupca, veljajo cene, kot jih je določil ponudnik, te se ponovno izpišejo tudi ob končni potrditvi naročila.


Omejitev odgovornosti

Ponudnik si po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani in v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe ažurirati podatkov posameznih artiklov. V tem primeru bo ponudnik kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen Obligacijskega zakonika). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.


Plačilna sredstva

Kupec lahko nakup v spletni trgovini opravi preko plačilnih sredstev, navedenih na strani zaključka nakupa.

Kupec se lahko odloči za (vse opcije niso nujno vedno na izbiro):

  • plačilo po povzetju (kupec poravna stroške kupnine ob dostavi in strošek obdelave plačila dostavne službe, skladno z njihovim veljavnim cenikom),
  • s plačilom po predračunu.


Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.


Dostava

Blago, naročeno v spletni trgovini Neplast.si gre na pot v najkrajšem možnem času (običajno 1-2 delovnih dni, šteto od dneva vašega naročila).

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali na vašo željo zamenjali z drugim.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Strošek dostave je 4,73€ z DDV.

Pakete pošiljamo samo po Sloveniji. Možen je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja: Neplast d.o.o. Miren 137, 5291 Miren. V tem primeru stroškov prevzema ni.


Informacije in reklamacije

V primeru potrebe po dodatnih informacijah ali za izvedbo reklamacije, pričakujemo vaše sporočilo na:

E-naslov: info@neplast.si
Tel:  +386 (0)5 39 54 140,
Fax: +386 (0)5 39 54 141 ali
Naslov: NEPLAST d.o.o. Miren, Miren 137, 5291 Miren, Slovenija.

Vsi artikli so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Artikli bodo ustrezno zapakirani tako, da bodo do kupca prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Kupec ima pravico, da ob morebitni napaki na artiklu zahteva, da ponudnik izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim artiklom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na artiklu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

Če je embalaža poškodovana, mora kupec svojo zahtevo sporočiti ponudniku v roku 5 dni po prevzemu blaga.


Potrošniki spori

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS) kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

V skladu z evropsko Uredbo o reševanju potrošniških sporov (Uredbe o spletnem reševanju potrošniških sporov (EU) št. 524/2013) je za izvensodno reševanje sporov, ki zadevajo pogodbene obveznosti, ki izhajajo iz pogodb o spletni prodaji ali spletnih storitvah med potrošnikom (kupcem) z bivališčem v Evropski uniji in trgovcem (ponudnikom) s sedežem v Evropski uniji na voljo ustrezna platforma. Evropska komisija je razvila platformo za spletno reševanje potrošniških sporov in predstavlja osrednjo začetno točko za izvensodno poravnavo potrošniških sporov. Kliknite TUKAJ, za obisk spletne platforme za spletno reševanje potrošniških sporov.


Odstop od pogodbe

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti in ne za pravne osebe oz. samostojne podjetnike posameznike) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe (navedba številke naročila, računa…), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov ponudnika: info@neplast.si

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je kupcu na voljo TUKAJ.

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne po pošti na naslov ponudnika: NEPLAST d.o.o. Miren, Miren 137, 5291 Miren, Slovenija ali ga osebno prinese na navedeni naslov. Kupec mora artikel vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pri prodajnih pogodbah lahko ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudnik ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno z nakazilom na transakcijski račun), razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če ponudnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov.

Kupcu se vrne le dejansko plačani znesek.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.


Zasebnost, zaščita podatkov in piškotki

Ponudnik se zavezuje, da bo skrbno varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki kupcev v spletni trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam ali tretjim ali mednarodnim organizacijam, niti se ne bodo izvažali v druge države.

Ponudnikova Politika zasebnosti predstavlja natančen vpogled v to, kako zbira, hrani in obdeluje vaše osebne podatke, ter vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Spletna trgovina uporablja spletne piškotke, da bi vam zagotovili kar najboljšo storitev pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini in sicer piškotek, ki si zapomni vaše želje/izbiro in za nujno delovanje spletne trgovine.


Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. Spletna trgovina lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretjih.

Veljavnost splošnih pogojev poslovanja

Od objave, in sicer od 1. julija 2021.